Daisy

(geboren op 1-mei-1999)

Daisy is een Tinker merrie van 1.45 cm hoog. Tinker is een koudbloedras welke bekend staan om hun rustige betrouwbare karakter. Dit geldt, volgens ons, dubbel voor Daisy: ze is super sociaal, rustig en vriendelijk. Ze vindt aandacht heerlijk. Ze kan, en ja dit hoort ook bij het Tinker zijn, soms een beetje lomp zijn maar dat is meestal als er eten in de buurt is. Door haar karakter schrikt ze bijna nergens meer van en blijft ze in de meeste omstandigheden haar rustige zelf. Al met al een lekker knuffeldier. Een ritje in de bak of op de weg, niets is haar te gek maar voor de wagen is ze echt in haar element. Voor een rustig en veilige kennismaking met paarden is zij uitermate geschikt daarom is ze ons supertalent in omgang met de cliënten .

Marja

(geboren op 16-juli-2013)

Dit is Marja, zij is het jongste stichting paard van de Veenhuizerhoeven. Ze staat hier al vanaf dat ze veulen is. Marja is een echte knuffelkont. En is het liefst is ze de hele dag omringt door mensen.
Ze houd er van lekker gepoetst te worden, en is er dol op om voor je te werken. Ook al kan ze af en toe wat eigenwijs zijn. Maar dat maakt haar juist ook zo leuk!
Marja is 8 jaar, en is dus nog in de leer. Maar ja, eigenlijk is een pony nooit uitgeleerd. Marja beheerst netjes de basis van het rijden, en luistert heel goed met poetsen of aan de hand.
Marja is 135m hoog, dus is geschikt voor de jongere of kleinere ruiter. Bij de stichting is ze flink bezig met meerdere kinderen leren paard te rijden.
Haar favoriete moment van de dag is wanneer ze haar hapje krijgt. Dan gooit ze haar trukendoos open, en begint ze te ‘zwaaien’ (met haar hoofd schudden) en ‘praat’ (hinniken) ze er op los.

Sammy

(geboren op 18-juni-2002)

Ons allerkleinste paardje, is de allergrootste knuffelpony. Deze klein lieverd heet Sammy. Voor de kleine ruitertjes is Sammy zeer geschikt om op te leren rijden. Hij is ontzettend lief, braaf onder het zadel en soms ook een klein beetje eigenwijs.Sammy houdt erg van aandacht en vind het ook heerlijk om gepoetst te worden. Daarnaast is Sammy ook beleerd voor de kar, hij is bomproof en gaat graag een rondje mee langs de weg!

Jimmy

(geboren op 1 januari 1997)

Deze man is al wat op leeftijd, maar denkt dat hij nog een jong paard is. Sinds 1 februari 2023 is Femmy (de voorzitter) eigenaar van Jimmy. Hij is daardoor volledig inzetbaar bij de stichting. Hij heeft bewezen dat hij super geschikt is voor het werk bij ons. Zijn vorige eigenaar, Sanne, gunt hem een rustige en waardevolle oude dag, wat bij ons zeker kan. We zijn superblij met hem! Jimmy is vrij groot, heeft een groot hart en hij is superlief. Jimmy heeft snel door wat voor ruiter er op zijn rug zit en past zich daarop aan. Bij een onzekere ruiter zal hij rustig blijven stappen, bij kleine kinderen laat hij zijn hoofd een stukje zakken en bij de wat stoerdere ruiter doet Jimmy ook stoer mee. Echt een toppaard voor ons!

In memorium – Perushia

 (21 maart 1997 – 27 juli 2020)

Perushia heeft vanaf het begin van de oprichting van de stichting meegelopen met cliënten. Zij was de rust zelve, raakte niet zo gauw van streek door onverwachte gebeurtenissen. Zij voelde precies aan wie er op haar rug zat en paste zich daarop aan. In 2020 raakte ze geblesseerd en daarna kreeg ze allerlei vervelende kwaaltjes, die niet te genezen waren. Uiteindelijk hebben we haar moeten laten gaan. Ze was een toppaard, voor eeuwig in gedachte

Met pensioen – Huni

 (van 2014 t/m 2020 bij onze stichting)

Huni heeft vanaf het begin van de stichting meegelopen met cliënten. Hij is nu met pensioen, heeft een fantastische plek gekregen waar hij met meerdere ijslanders in een hele grote weide staat. Huni is een hele gevoelige ijslander. Steeds voelde hij feilloos aan hoe zijn ruiter in zijn/haar vel zat. Daar paste hij zijn tempo op aan, hij ging nooit zomaar harder lopen, deed nooit gekke dingen. Hij geniet nu van zijn welverdiende pensioen op een super fijne plek.