Paardrijden

Wil jij paardrijden onder begeleiding, in een kleine groep of een-op-een? Dan ben je bij Stichting Veenhuizer Hoeven aan het juiste adres. Onze vrijwilligers staan voor je klaar op woensdagochtend, vrijdagmiddag, zaterdagochtend (om de 14 dagen) en zondagochtend. We geven geen les, maar je krijgt natuurlijk wel de juiste aanwijzingen. De ritten duren 30 minuten en er rijden nooit meer dan 3 ruiters in de bak zodat we aandacht hebben voor elke ruiter.
Niet elke paardenliefhebber wil rijden, daarom is het bij ons ook mogelijk om met de vrijwilligers een paard te poetsen, op te zadelen of gewoon lekker te knuffelen. Plezier staat voorop!

Groepsactiviteiten

Als instelling of organisatie op zoek naar een leuke activiteit met je cliënten? Kom naar Stichting Veenhuizer Hoeven in Heerhugowaard en laat je cliënten genieten van onze lieve paarden. Samen poetsen, rijden of gewoon lekker knuffelen met de paarden maakt een dag voor mensen met een beperking compleet. Voor alle mogelijkheden, neem contact met ons op.

Mennen

Met paard en wagen (mennen) door de polder van Heerhugowaard, een activiteit dat bij mensen met een beperking, plezier en rust kan geven. Onze gediplomeerde menner kan met maximaal 4 personen een rit maken. Wil jij met vrienden, familie of cliënten een ronde maken door het mooie Heerhugowaard? Neem contact met ons op. 

Familie-ochtenden

1 keer per jaar organiseren wij een gratis familie-ochtend in Heerhugowaard. Elk gezin, met minimaal 1 persoon met een beperking, is van harte uitgenodigd om deze ochtend te komen. Ook begeleiders met hun cliënt(en) zijn van harte welkom. Iedereen kan deze ochtend gratis paardrijden of gezellig komen kijken. We willen iedereen die komt genoeg aandacht geven en onze paarden ook niet teveel belasten. Schrijf je daarom in via het contactformulier, een pb via Facebook of bel ons even. 

Bekijk tarieven

Tarieven

  • Paardrijden losse ritten: 12,50 per persoon
  • 10 rittenkaart: 85 euro
  • Mennen, rondje door de polder, ong 1,5 uur: op aanvraag
  • Groepsactiviteiten: 35 euro per uur/groep, max 10 personen

Voorwaarden:

  • Afzeggen (ziekte, slecht weer, etc.) in overleg
  • Een afzeggen dient uiterlijk een uur voor de geplande sessie aangegeven te worden
  • Bij afzeggingen die te laat worden doorgegeven wordt de rit evengoed afgeschreven
  • De rittenkaarten zijn onbeperkt geldig
  • Een maximum van 4 personen voor het mennen